„От другата страна на небето” през стиховете на Лиляна Чернин
„От другата страна на небето” през стиховете на Лиляна Чернин / netinfo

„От другата страна на небето” е името на първата стихосбирка на 18-годишната ученичка от ГПАЕ „Гео Милев” в Бургас – Лиляна Чернин. Младата поетеса представи днес в английската гимназия своите стихове, отличени с Националната литературна награда „Хермес”.

Лиляна Черннин е член на бургаското литературно студио „Митични птици”, лауреат на конкурса „Искри”, носителка е на две първи награди на литературните конкурси „Морето, морето, морето...” през 2006година и международния конкурс „Изкуство против дрога пред 2007 година.

„Лиляна вече е майстор на кратките поетични форми, на стихотворения, в които метафората е водеща. Не случайно е и една от любомките на списание „Родна реч”. Тя е човек, който се изразява чрез таланта си”, каза за авторката ръководителя на литературно студио „Митични птици” – Роза Боянова.

„Стиховете ми са израз на това, което не мога да кажа на глас. Изразявам себе си, емоциите си и вижданията си, чрез стихове”, обясни след представянето на книгата Лиляна. Какво още каза за стиховете си и чрез тях, чуйте от звуковия файл.