Общината стартира кампания  за безопасност  по баловете
Общината стартира кампания за безопасност по баловете / netinfo
“Празници много! Животът е един!” е мотото на информационната кампания на общината насочена към абитуриентите от Бургас. Нейното начало ще бъде поставено с разлепването на първите материали пред Дома на Лукойл, когато ще се състои официалното изпращане на първите бургаски абитуриенти от СОУ „Добри Чинтулов”. Инициативата е на кмета на община Бургас Димитър Николов и е съгласувана с органите на МВР в града.

Идеята е да се предотвратят или намалят зачестилите ежегодни случаи на пътни произшествия и инциденти, които възникват по време на традиционните абитуриентски балове, в следствие употребата на алкохол от абитуриентите и шофиране в нетрезво състояние.

За целта са подготвени над 2 000 броя информационни стикерис посланието на кампанията. Стикерите ще бъдат поставени върху различни превозни средства като автомобили, автобуси, микробуси, джипове и др., с които зрелостниците ще се придвижват до местата на баловете. Материали с призива на кампанията ще има и на входа на Община Бургас, по училищата, висшите учебни заведения, и различните административни сгради