Община Несебър: Никой нищо няма да заграбва и строи
Община Несебър: Никой нищо няма да заграбва и строи / netinfo

„Община Несебър е категорична, че нищо няма да се застроява и заграбва, още по-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. "Дюнигейт". Това пише в становище на общинска администрация по повод вчерашното прессъобщение от „Слънчев бряг“ АД, обвиняващо я в точно такива действия. Ето как е описана докладната, която ще бъде разгледана на днешното заседание на местния Общински съвет:

„В общинска администрация има постъпило искане от заинтересовано лице, носител на вещно право за единия имот, с който иска изменение на ПУП. При процедурите, предвидени в Закона за устройството на територията, при наличието на такова предложение, което засяга и общински имоти, то задължително трябва да се внесе за обсъждане в Общинския съвет. С тази промяна се цели урегулиране на подхода от Несебър към Северния плаж.

Установено е, че ПУП-а, който действа, не отговаря нито на кадастралната карта, нито на специализираната карта за плажовете, изготвени наскоро от МРРБ и Агенцията по кадастъра. По сега действащия подробен устройствен план подходът преминава под сграда, собственост на АПИ, и промяната цели подходът към плажа да бъде процедиран в друга част на имотите.”