Новият областен лидер на БСП: Трябва да сме по-агресивни
Новият областен лидер на БСП: Трябва да сме по-агресивни / Росица Амелева
Новият областен лидер на БСП: Трябва да сме по-агресивни
23681
Новият областен лидер на БСП: Трябва да сме по-агресивни
  • Новият областен лидер на БСП: Трябва да сме по-агресивни

 

Агресивна политика и повече поводи за присъствие в медиите обеща по време на първата си пресконференция днес новият областен председател на  БСП Атанас Зафиров. По време на областен съвет неговата кандидатура е била подкрепена от 28 представители от  региона. 17 от гласовете е получил другият претендент за поста- бившият евродепутат Маруся Любчева. Сред  бюлетините е имало и две недействителни.

До избора на нов лидер се стигна след като депутатът Пенко Атанасов подаде оставка в съответствие на решение на конгреса на БСП, според което народните представители не трябва да са начело на областни структури.

"В БСП започнаха промените и се радвам, че съм част от процесите  на обновление", каза Атанас Зафиров. Според него социалистическата партия трябва да стартира процеси  и на отваряне към гражданското общество, неправителствените организации и неформалните младежки течения.

Организационно укрепване на партията, мерки за стабилизиране по места и подготовка за местните избори  след  две години са задачите очертани от  новия областен председател.

„Дошло е време за действие. Ние сме притиснати в политическия ъгъл, вменяват ни се вини и естествeно е да покажем по-агресивен стил на правене на политика. Ако БСП в Бургас не се позиционира като ясна алтернатива на управляващите и като опозиционна сила, никой няма да ни чака. Младите формации „еднодневки” настъпват и се опитват да изземват опозиционна територия”, коментира Зафиров политическата ситуация на местно ниво.

До две седмици ще стане ясно дали ще има нови заместници в областната структура на социалистите.

 Чуйте още за намеренията на Атанас Зафиров: