/ Община Несебър
Днес в сградата на старото кметство беше отбелязана 60-тата годишнина от учредяването на Община Несебър като самостоятелна административна единица в рамките на Република България.

Кметът на Несебър с мисия за развитие на просветно културното дело

На тържественото събитие присъстваха кметът Николай Димитров, заслужили граждани и бивши административни кадри, допринесли за развитието на Несебър през годините.

2

Учредяването на новата община е следствие от указ на Президиума на Народното събрание на НРБ № 29 от 23  януари 1959 година, с което Несебър престава да бъде част от Поморийска околия. 

Несебър посреща сезона с подновена инфраструктура и повишени мерки за сигурност

Усилената подготовка за  отделянето започва в края на 1958 година. Учредителната сесия на Градския  общински народен съвет в Несебър се  състои на 10 април 1959 година.    

Подписаха договора за модернизация на рибарското пристанище в Несебър

Двадесет години по-късно, с уедряването на Община Несебър, в нея влиза Обзор с всичките си съставни селища. Честването откри Златин Чаушев началник на отдел „Несебър-Световно наследство“. 

В своето слово кметът Николай Димитров проследи накратко историческите подробности по учредяването на Несебър като нова административна единица.