/ Община Несебър
В Несебър започнаха строителните дейности по разширяване на сградата на детска градина „Слънчице“ в к.к. Слънчев бряг и началото на строителство на тротоарни алеи в квартал „Черно море“.

Състезание „Пазим езика си“ в Община Несебър

Предвижда се да се разшири, като към съществуващата сграда се пристроят помещения, в които ще се обособят нови детска и   яслена група. Разширението ще е едноетажно.

Проектиран е отделен вход за новите две групи, като към него ще има рампа за инвалиди. Ще се направи реконструкция на покрива на сградата. Строителните  мероприятията включват оформяне и на нов музикален салон.

Подписаха договора за модернизация на рибарското пристанище в Несебър

С този проект Община Несебър изпълнява социалния си ангажимент не само към своите жители, но и към временно пребиваващите в курорта, чиито деца също ще могат да посещават детското заведение.

Така се продължава политиката, която преди време донесе на общината наградата „бейби бум“, защото грижата за хората започва от най-малките представители на общността.

Творци и занаятчии от Несебър организират тридневен детски празник

След приключила процедура  по съгласуване, днес кметът на общината Николай Димитров даде начало на дългоочакваните дейности по изграждането на тротоарната мрежа в квартал “Черно море”.

Строителството ще се извърши на няколко етапа. Велосипедната алея по продължението на основната улица на квартала и прилежащата ѝ тротоарна пътека вече са готови.

Предстои поставяне на маркировка. И двата обекта са част от строителната програма на общината и средствата за тях са заложени в плановете за текущата бюджетна година.