Несебър  отпуска пари за реклама на Слънчев бряг
Несебър отпуска пари за реклама на Слънчев бряг / netinfo
Средства за рекламиране на курорта Слънчев бряг отпуска община Несебър, съобщи председателят на УС на СНЦ “Съюз на собствениците” Елена Иванова. 50 хиляди лева са гласувани от ОбС Несебър за изработване на рекламни материали за комплекса, с които ще се представяме пред туристите от следващата година.

“Изключително сме доволни от това, че най-после община и хотелиери заговорихме на един език и обединяваме усилията си в рекламирането на туризма”, каза Иванова. От тук нататък община Несебър и “Съюз на собствениците” ще участват заедно, с общ щанд, на туристическите борси в Европа. Собствениците и кметът на Несебър Николай Димитров са постигнали споразумение от следващата година строителния сезон в общината да приключва на 1 май и от същата дата да започва туристическия. До сега строителството в комплекса продължаваше до 15 май, което създаваше неудобство на първите туристи.

От сдружението отчитат ръст  на германски и руски летовници, както и от централните европейски страни – Чехия, Унгария и Полша. Вече са сключени договори и за следващата година, които са на леко завишени цени.

Според Елена Иванова световната финансова криза ще се отрази и на България, но според няма да засегне сериозно туристическия бранш. “Смятаме, че хората от Европа могат да си позволят почивка в България и в частност в Слънчев бряг, независимо от световната криза”, допълни Иванова.