Млада жена, станала жертва на престъпление, има нужда от кръводарители. Момичето е на 22 години и в момента е настанено в Отделението по реанимация на УМБАЛ-Бургас. Тя е претърпяла животоспасяващи операции.

Жената е била намушкана с нож и има множество рани, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ-Бургас.

Инцидентът е станал около 5:15 часа тази сутрин (14 март) в дом на ул. "Хаджи Димитър" в Бургас, обитавана от пострадалата и 27-годишната й сестра. 

БГНЕС

За нападението над 22-гошната жена е задържан 21-годишен криминално проявен мъж. Той е отведен в полицията за 24 часа.

Към момента е известно, че на адреса, обитаван от двете сестри, имало младежко събиране. След приключването му, в жилището останал да спи 21-годишният мъж, както и наемателките на квартирата.

По неустановени до момента причини мъжът, след употреба на значително количество алкохол, намушкал с нож в областта на главата 22-годишната бургазлийка, чиято сестра в опита си да я защити, също получила прорезни рани по лявата ръка. 

Близките на двете сестри организират акция по кръводаряване, която започна днес сутринта (14 март).

БГНЕС

Всеки здрав човек от 18 до 65-годишна възраст, който желае да помогне, може да отиде в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ- Бургас и да дари кръв, като кръвната група не е от значение, посочиха от пресцентъра на болницата.
БТА