Награждават участниците във фестивала Музите в Созопол
Награждават участниците във фестивала Музите в Созопол / netinfo

Призьорите от Международния младежки фестивал „Музите", който се състоя в Созопол ще бъдат официално наградени днес.
В конкурсната програма в раздел „Танцово изкуство" се представиха 22 колектива от България, Русия, Украйна , Молдова, Норвегия и др. В истински празник на танца и красотата се превърна третия ден на фестивала, който имаше състезателен характер и се проведе на откритата сцена на летния театър Аполония. Младите танцьори и техните хореографи си „свериха часовниците" за новите тенденции в танца. Публиката в Созопол стана съпричастна на творческата надпревара и аплодира и подкрепя изпълнителите. Много силно се представиха съставите от Русия, Украйна и Молдова, които заслужено спечелиха призовите места в конкурсната програма.
За първи път на фестивала участва танцова формация от Норвегия, която показа интересни фолклорни танци, впечатли публиката с малко познати за българския зрител фолклорни изпълнения.
Индивидуалните и групови певчески изпълнения нажежиха до крайност публиката, която вече си избра и своите фаворити.Над 50 изпълнителя показаха най- доброто от себе си, за да впечатлят журито и да спечелят аплодисментите на публиката. А публиката беше щедра към богатото разнообразие от изпълнения в различните стилове- джаз, класика, поп и рок.
Ясни са вече и първите победители.Класираните участници ще получат награди, но заедно с това всички участници намериха и приятели.