Мими Ставрева
Мими Ставрева / Снимка: ©Лалка Димитрова
Няма да има скандирания, няма да има плакати, каза майката на убитото момиче
Близки на убитата Никол Йончева ще се съберат на мълчалив протест пред сградата на Съдебна палата-Бургас на 14 май, когато започва и съдебното следствие срещу обвинения в убийството на 11-годишното момиче - 15-годишният Иван Иванов. „Няма да има скандирания, няма да има плакати. Просто наши близки ще се съберат преди началото на делото, за да ни подкрепят“, каза пред Дарик-Бургас майката на Никол, Мими Ставрева.

Майката на 15-годишния Иван: Той не може да реже с нож, да използва вилица и лъжица

На 20 август 2017 г. десетки полицейски коли окупираха района на блок 108 в „Меден рудник“. Ученичката беше открита в асансьор с прерязано гърло. Няколко часа след трагедията беше задържан и основния заподозрян - Иван Иванов, с когото момичето се запознало във Facebook.
 
 
Публикувахте от Tanya Estilo в 8 май 2018 г.


„Защо протеста да е мълчалив...?! Защото каквото и да се каже, колкото и думи да се произнесат за този ужас и това зверско безобразие никога няма да са достатъчни!!!!!! И заставайки пред съда по време на делото ще се надяваме и ще очакваме законът да даде не само крайната и максимална присъда, но и да вземе мерки за нас и нашите деца в бъдеще. Моля всеки който чете този призив да не забравя, че никой не е застрахован от подобен вид насилие с фатален край“, пишат близки на Никол и семейството й в социалната мрежа Facebook.

След убийството на Никол - Иван хапнал чипс и отишъл да играе на криеница

Иван Иванов
netinfo

Иванов е с повдигнато обвинение за предумишлено убийство (чл. 116 от НК), като максималното наказание, което предвижда законът е доживотен затвор. Предвид  факта, че е непълнолетен, присъдата му ще бъде редуцирана на до 10 години.

Бащата на 11-годишната Никол: Убийството на дъщеря ми е било планирано

Делото започва на 14 май в 9.30 ч.