Иван Иванов
Иван Иванов / Лалка Димитрова
Адвокатът на 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол Йончева, внесе искане за освобождаване на момчето от ареста и оставен под родителски надзор. 

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 
Молбата вече е депозирана в Бургаския апелативен съд и ще бъде разгледана в началото на следващата седмица. Защитата на Иван е поета нов адвокат – Стоян Иванов, след като роднините на задържания се отказаха от служебния Камен Кънев.

След убийството на Никол, 15-годишният обвиняем играл на криеница

В сряда Окръжният съд в Бургас наложи постоянен арест за Иван, но според новия му адвокат имало достатъчно основания за изменение на мярката за неотклонение. Юристът твърди, че в кориците на разследването вече е приложен документ, който удостоверява, че обвиняемият е с умствена изостаналост, но вменяем ли е той и може ли да носи отговорност за действията си, ще стане ясно след изготвянето на назначената психиатрична експертиза.
 

След жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития


И докато адвокатът застоява за по-лека мярка, в социалните мрежи продължават заплахите към Иван и семейството му. Прави впечатление, че зад заканите за линч и дори убийство стоят най-често деца.

 Майката на обвиненият в убийство Иван: Синът ми е невинен
 
Под снимката на Никол във Фейсбук вече са публикувани хиляди съболезнования. Между тях и различни версии за нелепата смърт на момичето, като се допуска дори, че в случая са замесени и други.

Близки на обвинения в убийство Иван получили заплахи, полицията ги пази

Никол Йончева бе убита с кухненски нож в асансьора на блок 108 в комплекс „Меден рудник“. Престъплението бе извършено на 20 август. Ден по-късно полицията арестува Иван и срещу него бе повдигнато обвинение по чл. 116 от НК. Тъй като задържаният е непълнолетен, в случай че бъде признат за виновен, ще получи редуцирана присъда до 10 години затвор.