/ netinfo
Дъщеря ми е бягала, видях блока, влязох в асансьора, където е намушкана, казва Любомир Йончев, баща на 11-годишната Никол, която бе убита в Бургас. Той разкри, че е открит пръстов отпечатък на момичето върху бутона за спешна помощ в асансьора, но той не работел.

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 
"Ако някой беше чул, ако този бутон работеше, можеше и да я спасят. Но не, така е в България. Ако нещо подобно се случи в Англия този мърсол ще го линчуват жив. Знаете ли колко хора ми казват, че това момче заслужава публично да го изгорят в центъра на Бургас? Щом няма закони - око за око, зъб за зъб", каза почерненият баща пред "24 часа".
 
След убийството на Никол, 15-годишният обвиняем играл на криеница
 
Любомир настоява за доживотен затвор за убиеца на дъщеря си. Той е възмутен от нападките срещу 11-годишното дете за познанствата му в социалната мрежа. "Тези, които говорят срещу Никол, нека кажат те колко контакта имат във фейсбук. Това, че имаш приятели в социалните мрежи, не те прави лош", категоричен е бащата.
 

След жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития 


"Никол е умна, срамежлива и много добра. Отлична ученичка, свиреше в оркестъра на училището. Зодия Водолей, родена на 14 февруари - много, много чувствителна. Тя обикаляше с мен по света", казва той

Убитото момиче в асансьор се запознало с убиеца си в социална мрежа, скарали се за наргиле
 
Любомир пристигна от Лондон, където живее от 6 години, за да погребе единственото си дете. Въпреки огромната болка бившият спортист е намерил сили да отиде до лобното място на дъщеря си в к-с "Меден рудник"."Огледах бл.108, разговарях със съседи. Исках да се извиня на момичето, което е намерило дъщеря ми, все пак е такъв шок, но ми казаха, че то напуснало блока. Разбрах, че този блок е на военните, има два входа и те са отворени, може да влезе всеки. В неделя обаче, когато е станало това, много от обитателите не са били в апартаментите си", коментира Йончев.
 
 Майката на обвиненият в убийство Иван: Синът ми е невинен
 
Възмутен е от твърденията на майката на задържания Иван, че е отправял заплахи към семейството му. "Никого не съм заплашвал, аз не съм човек, който говори, а който действа. Това е гузна съвест, явно си знаят какво им е детето", коментира Любомир Йончев.

Близки на обвинения в убийство Иван получили заплахи, полицията ги пази
 
Той категорично отхвърля версията за наргилето, за която споменаха разследващи ден след убийството. В своите частични самопризнания Иван разказал, че двамата с Никол се скарали дали да пушат наргиле. "Пълни глупости, Никол не пуши наргиле. Къде е това наргиле, защо не го намериха", пита бащата.