адвокат Камен Кънев
адвокат Камен Кънев / netinfo
Окръжните магистрати в Бургас му наложиха постоянен арест
В Иван Иванов има нещо, което не е съвсем наред. Това обяви служебният защитник на 15-годишния бургазлия, който беше задържан за убийството на петокласничката Никол - адв. Камен Кънев. По думите му, повече за състоянието му трябва да стане ясно след изготвянето на съдебно-психиатричната експертиза по делото.

„Дали това се дължи на определени социални контакти или от семейството не мога да кажа. Има проблем. Сами разбирате, че това престъпление ще има жестоки последици за двете семейства“, коментира адв. Кънев. Според него, фактът, че Иван и Никол са се скарали за това къде да пушат наргиле, не е единствената причина за убийството. От думите му стана ясно, че поведението на момчето било като на 10-годишен.

„След убийството той играл на криеница и гоненица“, обяви служебният защитник. Иван живее с родителите си в „Меден рудник“. По неофициални данни баща му е пенсионер, а майка му работи в един от големите курорти през лятото.

Камен Кънев обяви още, че Никол и задържания за убийството Иван са имали две срещи на живо. Петокласничката е убита с кухненски нож, който бил прибран в чантичка. Двамата се скарали в асансьора. Нападателят извадил острието и прерязал гърлото на момичето. След това си купил чипс и отишъл да играе.