Иван Иванов бе доведен под засилена охрана в Бургаския апелативен съд.
Иван Иванов бе доведен под засилена охрана в Бургаския апелативен съд. / Снимка: Лалка Димитрова
Апелативният съд го остави в ареста
ДНК следи от 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол Йончева са открити по ножа, с който е извършено престъплението. Такива следи има и по мобилния телефон на жертвата.

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 
Това потвърди прокурор Георги Ханджиев в кулоарите на Бургаския апелативен съд, който днес заседава по искането на защитата за освобождаване на задържания. Иван беше заловен призори на 21 август само няколко часа, след като Никол бе открита убита с нож в асансьор в блок 108 на комплекс „Меден рудник“ в Бургас.

Майката на 15-годишния Иван: Той не може да реже с нож, да използва вилица и лъжица
 
Криминалисти намерили мобилния телефон на момичето, захвърлено в контейнер за смет в района. Ножът, с който е извършено убийството, пък е бил хвърлен на четвъртия етаж в блока. „Има свидетели, които са видели Иван на това място", посочи прокурорът.

Бащата на 11-годишната Никол: Убийството на дъщеря ми е било планирано

„На този етап доказателствата са достатъчно, има ДНК експертизи на оръжието, на вещите, които са били на непълнолетната. Има и други улики“, допълни той. В крайна сметка в 16.00 ч. днес Апелативният съд отхвърли искането на защитата Иван да бъде пуснат от ареста, за да бъде под надзора на родителите си и постанови задържаният да остане под стража.

Бащата на Иван в съда: Всичко е лъжа, пред мен каза, че е невинен

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване