Антон Коджабашев
Антон Коджабашев / netinfo
В Бургас е нужна база за развитие на масовия спорт, категоричен е Антон Коджабашев
В Бургас независимо, че се дават много големи средства за спор, те реално не достигат до истинските спортисти. Ние нямаме зали, в които да тренираме. Говоря за ударните ни спортове, които ни представиха на всички световни и европейски първенства и прославиха България - бокс, борба и щанги.Сега тренираме в условия под санитарния минимум. Това каза вчера по време на среща между ръководството на коалиция "АБВ-Движение 21" и симпатизанти на коалицията вторият в листата за Бургас, Антон Коджабашев. Той припомни че само преди месеци базата е била запечатана от ХЕИ, заради липса на санитарни условия. "Имахме два големи стадиона, с които се гордеехме - Черноморец и Лазур. Те отдавна преминаха в едни частни ръце. Явно техните намерения са различни от отдаване на терените за спорт. Имахме  един нов футболен отбор от ентусиасти, но той беше загърбен и от Община, и от държава. Сега играят мачове в Созопол и в Българово. Приоритет имат спортове като 19 бойни изкуства. В момента спорта се оказва един печеливш отрасъл за определени хора, които си взимат парите от държавата, от Общината и от родителите. А реално спортове, които носят истинска слава на Бургас получават лоша база и минимум финансиране", каза още трикратният световен шампион на България.
Според водачът на листата за Бургас - Румен Петков, листата на коалицията излъчва шампионски и спортен дух и енергия, но най-вече личности готови да работят за развитието на масовия спорт в Бургаска област.
"Бургазлии трябва да си дават сметка, че областта от гледна точка създаване на условия за развитие на спорта е лишена от всякакви възможности. Разбира се, не всеки ще стане Антон Коджабашев или Георги Стоев, не всеки ще бъде на върха, но трябва да има възможности за развитие на този град, който преди беше люлка на българския спорт", каза Румен Петков. Той акцентира върху безсмислените ресурси за създаване на големи спортни бази в малки градчета, където няма дори капацитет на запълване на залите.  
"Правителството на ГЕРБ и това на Орешарски занулиха спортната база на Бургас. Можем да си премълчаваме тези неща, но няма да създадем спортисти с премълчани истини и с бездействие. Ние искаме друга политика за спорта на Бургас, за туризма и за икономиката на областта. За това предлагаме в листата си хората, които имат ясни намерения как да я реализират. На 26 март, решете дали искате това и вие. Иначе ще си избираме тези, които на четно число ще започват строителството на спортната зала, а на нечетно ще я спират, защото някои от братовчедите не е попаднал в групата на изпълнителите",  каза още водачът на листата на "АБВ - Движение 21".