30 минути работниците чакали пристигането на линейка
30 минути работниците чакали пристигането на линейка / Дарик Бургас/ Дияна Бедросян
25-годишният мъж падна от скеле, заради незанулен климатик; дишал, но линейката закъсняла
Работник загина нелепо на скеле в
94206
Работник загина нелепо на скеле в
  • Работник загина нелепо на скеле в
Служител на фирма за саниране на сгради падна от двуметрово скеле, след токов удар и загина днес в Бургас. Инцидентът е станал по време на работа по санирането на блок 16 в бургаския комплекс "Изгрев". 

По информацията на свидетелите на трагедията, 25-годишният Хюсеин Юсуф от село Дъскотна е бил ударен от ток от климатика, съобщи кметът на града Димитър Николов. 

Според главния бригадир на групата, строители и вуйчо на загиналия, десет души са звънели на 112, за да викат линейка, но тя пристигнала след повече от половин час.

трагедия ток
netinfo

"При падането момчето си удари главата. Течеше му кръв от носа и си беше глътнал езика. Извадихме го и той беше в съзнание в следващите минути. Ако линейката беше дошла навреме, можеше и да оцелее", твърдят колегите му. 

Съболезнования на близките на загиналия работник изказаха кметът Димитър Николов, който заедно с министъра на Регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков пристигнаха на мястото за да се запознаят със ситуацията. Със случая е запознат и премиера Бойко Борисов.

токов удар уби работник
дияна бедросян

Строителният надзор и техническият ръководител на обекта твърдят, че всички инструкции по безопасност са спазени. Министър Нанков увери, че ще бъдат извършени всички проверки, които да установят причината за смъртта работника. Екипът от строители е към фирма "Галчев Холдинг", главният изпълнител на обекта е "Галчев Инженеринг".

Предстои аутопсия на тялото на загиналия.

Какво споделиха очевидци на трагедията и какви проверки предстоят за да се изясни, чия е вината за нелепия инцидент, чуйте в звуковия файл: