Три чувала с пластмаса, изхвърлени само на няколко квадратни метра, събра министър Димов при почистването на Корал.
Три чувала с пластмаса, изхвърлени само на няколко квадратни метра, събра министър Димов при почистването на Корал. / netinfo
“Истинското опазване на околната среда започва от главата и сърцето. Няма как да си любител на природата и да замърсяваш така”- Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, който се включи в почистването на плажа Корал, част от кампанията “Да изчистим България заедно”.  

Три чувала пластмаса, изхвърлени само на няколко квадратни метра в къмпинга, събра министъра. В района при плажа имаше видими следи от палатки и замърсяване на метри от морския бряг, а мястото беше превърнато в нерегламентирано сметище. ” В Закона за туризма трябва да бъде регламентирано къмпингуването и да има правила, които да се спазват”, подчерта той.

“Опазването на околната среда означава да няма безразборно изхвърляне на боклуци и това трябва да бъде уредено законово. За да се научим как да мислим по-природосъобразно, трябва да знаем какво казва законът - какво може и какво не. Това изхвърляне на отпадъци на плажа от къмпингуващи трябва да бъде забранено”, каза той.