МЦ „Св. Николай Чудотворец се мести в Спешното
МЦ „Св. Николай Чудотворец се мести в Спешното / МБАЛ - Бургас

Медицински център „Св. Николай Чудотворец", който в момента се помещава в ниското крило до стария корпус на МБАЛ-Бургас, ще бъде преместен на територията на Спешно отделение до средата на месец ноември, съобщиха от лечебното заведение.

Така ще се синхронизира дейността между болницата и медицинския център и на пациентите няма да се налага да се разхождат между двата корпуса, а нощем и в почивните дни ще могат безпрепятствено да получават медицинска помощ в МБАЛ-Бургас.

Работното време на МЦ „Св. Николай Чудотворец" се запазва - от понеделник до петък, без нощни дежурства. Нощните дежурства на центъра, обаче, както и тези в почивните дни ще бъдат поети от кабинетите на Спешно отделение, които функционират 24 часа в денонощието през цялата седмица.

Решението е взето от борда на директорите на МБАЛ-Бургас и е подкрепено от директора на Регионалната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция. Ръководството, лекарският екип и административното обслужване на медицинския център остават непроменени.