Лили Иванова ще пее тази вечер в бургаската зала "Младост".

Лили Иванова завладя публиката в Пловдив (СНИМКИ)

От няколко дни най-голямото име в българската попмузика репетира за поредната среща с публиката от своето национално турне, чийто медиен партньор е БТА. То започна на 3 септември от Варна.



Билети за тази вечер няма. Лили Иванова издаде нов миниалбум, наречен "Чуй душата ми". Едноименната песен е създадена по картина на варненския художник Валентин Тузсузов-Атин. По нея през 2021 г. Веселин Веселинов-Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев - текста.

Турнето на Лили Иванова започва тази вечер от Варна

В студийните записи участват Милен Кукошаров - като пианист, и Кристиян Чернев - виолончело. Втората премиерна песен е "Без контрол" - по музика на Ангел Дюлгеров и текст - отново на Стефан Вълдобрев. С беквокали в нея участва младата певица Мария Костадинова.



Има още три песни в нови аранжименти - "Животът" (1999) по музика на Иван Пеев и текст на Александър Петров, "Маската" (2003) - по музика на Веселин Тодоров и текст на Александър Петров, и "Присъда" (1999) от Александър Кипров (музика) и Александър Петров (текст).

Лили Иванова показа кадър с малка черна рокля, заснет преди 20 години (СНИМКИ)

Музикантите до Лили Иванова, както в албума, така и на сцената, са Ангел Дюлгеров - китари, Орлин Цветанов - цигулка, Веселин Веселинов-Еко - контрабас и бас китара, Росен Ватев - ударни, и вокалното трио "ЛаТиДа" - беквокали.



Следващата спирка от турнето на Лили Иванова е на 9 ноември във Велико Търново, на 11 ноември - в Шумен, и на 17 ноември - в Русе. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК.

Ще издаде специален брой на "ЛИК", посветен на Лили Иванова. Списанието ще покаже на читателите и част от изключителния архив на БТА - текстов и снимков, за забележителната кариера на обичаната изпълнителка.
БТА