/ Лалка Димитрова
39-годишният Димитър Пехливанов, който беше задържан в неделя, след като нападна жена с бебе и съпругът й с нож в бургаския комплекс „Възраждане“, настоя днес да бъде изпратен за лечение в психиатрична клиника.

Мъж нападна майка с бебе във „Възраждане“, спецчасти обградиха дома му

Днес той бе доведен под конвой в Районния съд където магистратите заседаваха по искането на прокуратурата да му се наложи постоянен арест. Според държавното обвинение, на свобода той може да се укрие или извърши друго престъпление.

Димитър служил във Френския легион, притежавал бойни умения, стана ясно по време на заседанието на съда. Според показанията на майка му, психичното му състоянието се влошило след завръщането му от Легиона. Станал агресивен, разказват съседи. А майка му не можела да контролира приема ли той лекарства.

Адвокатът му Захари Кирилов поиска домашен арест за Димитър. Мотивът - това било най-подходящата среда за провеждането на лечението. Той настоя и за съдебна комплексна експертиза с участието на психолог и психиатър.

Димитър доброволно се е съгласил на лечение в Центъра за психично здраве в Бургас. В крайна сметка съдът го остави под стража.