/ netinfo
Пъстри носии, детски усмивки и автентични лазарски песни направиха днешния работен ден в общината празничен. Кметът на Созопол Панайот Рейзи, служители от общината и посетители посрещнаха лазарските групи, които по традиция всяка година на Лазаровден поздравяват общинска администрация.

лазарки созопол
netinfo


Малките лазарки от ОДЗ „Снежанка”  изпяха красиви пролетни песни и поздравиха присъстващите за Лазаровден. Тракийско дружество „ Яни Попов” се представи с лазарска група с автентични народни носии и популярни лазарски песни и наричания за здраве и берекет.

Много аплодисменти получиха и лазарките от клуб „Българка” и Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса,които изпяха китка от народни песни. Лазарската група към НЧ “Просвета“ – с. Равадиново внесе още пъстрота и добро настроение със своите песни и наричания.

лазарки созопол
netinfo


Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи благодари на малките лазарки и техните ръководители, пожела им здраве, много усмивки и пролетно настроение. Всяка лазарска група получи красива кошница, пълна с лакомства и подаръци.

Лазарките на Созопол и от населените места в общината ще зарадват жителите и гостите на Созопол на 1 април, неделя, когато ще вземат участие в Общинския празник „Лазарица”. От 10.00 ч. на Амфитеатър „Аполония” в Созопол ще бъде официално открито осмото издание на Общинския празник ”Лазарица”, който ще събере на едно място красивите лазарки от населените места в община Созопол.

лазарки созопол
netinfo


Ден преди това над 100 лазарки ще посетят домовете на жителите на всички населени места в общината и ще наричат за здраве и плодородие.Традицията ще оживее чрез песните и танците на лазарките и ще зареди всички с доброта и пролетно настроение.