/ Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел, изпълнителния директор на Световната дентална федерация Енцо Бондиони и с председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.

Светила на медицината пристигнаха в Бургас за представяне на книгата на проф. Бозов

Поводът за визитата на гостите е предстоящият 19-ти Национален конгрес, организиран от Българския зъболекарски съюз, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация.

Кметът Николов запозна присъстващите с перспективите за развитие на денталната медицина в Бургас и най-новото учебно заведение в сферата на здравеопазването в града - Медицинският факултет, който наесен приема първите си студенти.

Исторически момент за Бургас: Млади лекари вече ще могат да градят академична кариера в Бургас

Градоначалникът сподели идеята за организиране на изложба на бронзови медицински инструменти, сред които и дентални, използвани в античността и открити при разкопки на тракийски и римски селища в района, както и в потъналите кораби в Черно море, изследвани при подводната научна експедиция Black Sea MAP.

Д-р Катрин Кел сподели пред кметът Димитър Николов и заместникът Лорис Мануелян, че е впечатлена от Бургас, морето и колко много млади хора с красиви усмивки има в града.

Парламентът откри Медицински факултет в университета в Бургас

Тя разказа, че Световната дентална федерация е сред най-старите организации в медицината и сферата на здравеопазването. Д-р Кел допълни още, че след Научния конгрес на Българския зъболекарски съюз, предстои още един конгрес по дентална медицина в Сан Франциско в началото на септември, организиран съвместно с Американската дентална асоциация, на която България ще бъде представена от д-р Николай Шарков.