/ Лалка Димитрова
Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за празника на тържествена сесия на Общински съвет за Никулден.

Без училище, синя зона без пари и гратис в рейса на Никулден

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на общинския съветник, преподавател и юрист Евгений Мосинов, който ни напусна внезапно вчера, покосен от инфаркт.

Ето и тържественото на слово на кмета:

"Скъпи съграждани, уважаеми почетни граждани, уважаеми народни представители, уважаеми общински съветници, Честит Никулден. Честит празник на град Бургас.

Няма друг български град, в който жителите му толкова масово и с ентусиазъм да празнуват този ден. Бургазлии днес наистина имат повод да празнуват. Всеки един е заслужил с труда си, с отношението си да празнува един изключително хубав празничен ден.

 

тържествена общинска сесия в Бургас
Лалка Димитрова


Както в живота на всеки един, през изминалата година Бургас също премина през трудни изпитания и хубави моменти. Трудностите винаги се свързват с болести, със сигурността, с проблеми свързани с бедствия и аварии. Нас също не ни подмина едно наводнение.

Никулден е! Традицията повелява... (ВИДЕО)

Много населени места пострадаха, но аз съм убеден и така и се получи - с помоща на много бургазлии, с подкрепата на нашите съграждани, много от хората успяха да се възстановят и да възвърнат нормалния си ритъм на живот.

Хубавите моменти на град Бургас бяха свързани с успехите на бургазлии, с успехите на хората на изкуството, на спорта, на науката, с успехите на всички бургаски деца, които имаха изключително високи резултати и международни награди в олимпиади и състезания.

 

тържествена общинска сесия в Бургас
Лалка Димитрова


Благодаря на всички тях, че ни направиха щастливи и горди, че живеем в един прекрасен град. Бих искал да благодаря на всеки един бургазлия, независимо от неговата професия за това, че с труда си, с почтенноста си, с усърдието си допринася Бургас да се развива и да бъде съвременен град.

Искам също да благодаря на хората, които избраха Бургас, за да се установят тук със семействата си, да живеят, да учат децата им. Убеден съм, че те ще намерят начин и причина да заобичат Бургас, така, както обичат своите родни градове.

 

тържествена общинска сесия в Бургас
Лалка Димитрова


Вярвам, че ключът към бъдещето развитие на Бургас е в образованието. още от детската градина, училищата, професионалните гимназии и университетите. Убеден съм, това е начинът, по който ние трябва да бъдем конкурентни, и направим нашите деца независими и успешни във високите предизвикателства на съвремието ни, Бургас трябва да предлага възможности и обучение съобразени с нуждите на бизнеса и амбицията ни да се развиваме.

Учителите ни са добри, децата са ни умни и талантливи и надявам се да успеем и да задържим повече млади хора в нашия град. Нека не забравяме и за грижата за хората, които имат нужда. Искам да благодаря на всички мои съграждани, които масово участваха в различни социални програми, в дарения със средства, и с предмети и направиха, така че хората, които имат нужда, да получат това, което им е необходимо.

Благодаря на всички, които успяха да помогнат и със средства, на всички социални заведения, на нашите потребители, голяма част от тях получиха и подаръци. Нека в този ден си спомним за Свети Николай Чудотворец, нашият закрилник.

тържествена общинска сесия в Бургас
Лалка Димитрова


Нека той бди над дома ни, закриля града ни, пази семействата ни. Нека се оспаняме на доброто, да пазим добрите традиции и да бъдем двигатели за бъдещето ни. Нека отправяйки молитви към чудотвореца и ние самите започнем да правим нашите малки чудеса в живота.

Нека в отношенията си с хората, да бъдем по-добри. Нека се радваме не само на своите успехи и на нашите познати, но и да се радваме и на успехите на непознатите. Нека ценим истински мира и свободата, с които сме дарени.

Нека радостта ни да е повече, а по-малко гняв, Нека прощаваме повече и да искаме прошка по-често, Пожелавам здраве и нека всички носим със самочувствие незабравимия и неповторим бургаски дух! Честит празник.