Кметът на Айтос: Говорим за почистване на корито и за сигурност на хората
Кметът на Айтос: Говорим за почистване на корито и за сигурност на хората / netinfo

Почистването на коритото на „Славеева река” е с цел осигуряване безопасността на айтозлии –коментира в интервю за Дарик кмета на града Евгени Врабчев. Изсечените дървета са определени от общинска комисия още през април 2008 година и са били белязани, допълни кметът.

Изсичането им е станало под контрола на общината. Двата язовира над парка са потенциално опасни и за да не се стига до трагедии като в Цар Калоян, почистването е наложително увери  Врабчев.

От последното залесяване на парк „Славеева река” през 1968 година не е извършвано почистване на речното корито на реката. Намалената  му проводимост  е  вследствие на натрупани наноси,  дървесна и храстовидна растителност, затлачени отвори на мостове.

До момента в общинската администрация не се отзова никоя фирма, която да изпълни предписанията, поради факта че теренът е изключително труден за работа и е необходима техника. През октомври е постъпило предложение за изпълнение на поръчката от фирма „ Бейтула” ЕООД и след направен оглед на терена, проведени разговори и уточняване на исканията на двете страни е сключен договора за едномесечна услуга.

Водени са само разговори за бъдещо обявяване на парка „Славеева река” в ботаническа градина, до момента няма подписано споразумение, коментира Евгени Врабчев

Чуйте още от кмета на Айтос :