Кампания в Айтос
Кампания в Айтос / netinfo
Председателят на ДПС с думите на Левски за чиста и свята република, в която всички етноси да са равни, на старта на кампанията в Айтос

Мустафа Карадайъ
netinfo

Мустафа Карадайъ
netinfo

Камен Костадинов
netinfo

Хатидже Георгиева
netinfo

Ахмед Мехмед
netinfo

Фатме Рамадан
netinfo

Йордан Цонев
netinfo

Айтос
netinfo

Омразата не се побеждава с омраза, а с обединение и любов, но не моментна, а като тази, за която се пее в "Багдат" - "За сто, за хиляда години..". С това сравнение от песента на Айля Челик "Багдат", председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, призова симпатизантите на партията в Айтос, които бяха препълнили сградата на читалището да не се противопоставят на агресията с агресия и с разделение. Той цитира в призива си, Васил Левски в обединение на хората от различен пол, вяра и възраст "за чиста и свята република, в която всички етноси да са равни". А с различията на личностите в листата, той даде пример за патриотизъм в действие. „ През 1989-та година тръгнахме да реализираме завета на Левски  и 27 години вече го правим, за съжаление сме единствени в това поле”, каза още лидерът на партията, сравнявайки ДПС с влак, който може да се движи, захранван с енергията на хората.
Той подчерта  основните приоритети на ДПС – борбата с бедността и демографската криза. По думите му, програмата на партията е изпълнима, а "Да спасим България", не е слогън, а призив към всички жители на страната..  
Йордан Цонев, който по-рано същия ден представи програмата на партията пред бизнеса, алармира за основния проблем в момента в страната - тежка криза, която води до това всяка година от България да се топи средно по един град.  "Имаме спасителен план, който иска политическа воля, иска съгласие, иска патриоти. „Реверните" патриоти се закичват със страната си на думи, но не и със сърце. Но те говорят език на омразата, който разделя нацията -  етнически и религиозно". Според Дурхан Мустафа в момент, на видимо разделение и ясен сигнал за провокация е важно, повече от всякога хората да се обединят. В подкрепа на думите на своите съпартийци, водачът на листата Камен Костадинов, благодари на симпатизантите за доверието през годините и ги призова да не се отказват от пътя, по който партията е тръгнала, защото точна сега България има нужда от консолидация, а нацията от обединение, в противовес с езика на омразата. 
По време на кампанията беше представен с уменията си и с конкретния си призив и всеки един от участниците в листата за Бургаска област: 
Камен Костадинов
Дурхан Мустафа
Севим Али
Хатидже Георгиева
Ешереф Ешереф
Димитър Николов
Юмер Ибрям
Айдън Алиев
Ангел Исаев
Бейхан Мустафа
Йордан Борисов

Александър Делев
Ахмед Сюлейман