Калин Вельов посвети нов клип на Бургас'2019
Калин Вельов посвети нов клип на Бургас'2019 / netinfo

На фона на старите бургаски улички и къщи е заснето най-новото видео на Калин Вельов. Един от най-успешните съвременни музиканти в България обяви клипа си към песента „Картини в мен" в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019. Макар и не бургазлия, Калин Вельов прекарва почти всяко лято в или около Бургас и изпитва особени симпатии към града. През месец юли заедно с групата си Тумбаито той се включи и в Летния тур на Бургас 2019.

„Картини в мен" е сингъл от последния солов албум на Калин Вельов - „2 лица". Музиката и аранжиментът на песента са дело на Калин, а текстът е на Гергана Турийска. Вдъхновен от спомена за старата къща, безгрижното детство, щурите игри и летните вечери, музикантът е заложил изцяло на ретро картина във видеото, като заедно с кадрите от Бургас включва и кадри от култови стари български филми.

Режисьор на клипа е Силвана Зибо, а оператор Александър Моллов. Повече за Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа: Facebook/Burgas2019.