Как ще гласуваме?
Как ще гласуваме? / dariknews.bg
Как ще гласуваме?
45838
Как ще гласуваме?
  • Как ще гласуваме?

056 83 14 31 и 056 81 09 43 са двата телефона, на които трябва да звънят хората с физически увреждания, за да поискат безплатен транспорт, който да ги отведе до местаса за гласуване. На първия телефон заявленията трябва да бъдат до 18.30 часа на 21 октомври, а на втория – през целия ден на 22 и на 23, в деня на изборите.

Изборният ден ще започне с час по-рано от обикновеното – 6 часа и ще приключи в 19 часа. Ако тогава има хора пред избирателните секции, техните председатели трябва да съберат документите им, но гласуването трябва да приключи не по-късно от 20 часа. Задължително гласуването трябва да става с „х” (хикс) на всички бюлетини.

Те ще бъдат четири – за президент, за кмет, за общински съветници и за кмет на населено място, където това се налага. Влизането и излизането от тъмната стаичка ще става задължително с четирите бюлетини. При запълване на урните има предвидени допълнителни такива.

Чуйте в звуковия файл как ще се гласува от говорителя на Общинска избирателна комисия Светла Каменова и нейния председател Елка Стоянова