Снимка: Дарик
Снимка: Дарик

Председателят на парламентарната комисия по Околната среда и бивш министър на екологията Ивелина Василева едва ли ще приеме предложението на новия си наследник Емил Димитров – Ревизоро да заеме поста на негов заместник. Пред БНТ Василева обяви: „Аз съм председател на комисията по околна среда и имам сериозни ангажименти в тази връзка. Аз декларирах подкрепата си и помощта, която мога да дам на министър Димитров. Смятам, че позицията, която заемем сега е важна.“.

За кризата в Перник Ивелина Василева коментира, че правителството е реагирало светкавично, но не спести личното си мнение, че са допуснати управленски грешки.

„Положението в Перник е много тежко. Още когато беше въведен режим и бяха предприети спешни мерки, правителството реагира светкавично. Бяха отпуснати средства за подобряване на инфраструктурата – 30 млн. лева, в които са включени и средства за ремонт на пречиствателната станция. Моето лично мнение е, че са допуснати грешки – и управленски, и административни. Трябвало е да се алармира по-рано за състоянието на язовира, предвид тревожните данни, които са били изнесени още през лятото на миналата година.“.

А относно вота на недоверие срещу правителството, които ще бъде внесен идния понеделник Василева коментира: „Това не е в полза на никого. Не трябва да допускаме да се установи политическа нестабилност и тепърва да преминаваме към нови избори. Правителството вече доказа, че работи усилено за подобряване на икономиката, изпълнението на поетите ангажименти, които пое в управленската си програма“.