ресторант Слънчев бряг
ресторант Слънчев бряг / netinfo

Пожар е избухнал в ресторант "4You в Слънчев бряг, в който през миналото лято беше прострелян Димитър Желязков - Очите. Пламъците са засегнали дървена конструкция пред заведението и част от фасадата на сградата. 

Около 11.00 часа снощи са изпратени екипи на пожарната, които са овладели огъня. Причините за инцидента се изясняват, съобщиха от МВР.

Водещата версия на разследващите е умишлен палеж, тъй като през този период от годината заведението не работи. Записите от охранителните камери в района са иззети. По неофициална информация в архивите са заснети двама мъже с качулки, които са извършили палежа.

След първоначалния оглед на мястото обаче следи от умишлен палеж не са открити. Ресторантът се управлява от Божидар Георгиев, който след престрелката в началото на миналото лято беше сочен за основен враг на Желязков.

Инцидентът в Слънчев бряг се случва няколко дни след края на разследването на престрелката от миналата година в ресторанта. Очаква се съдебното следствие да бъде поето от Специализирания наказателен съд. Тодор Славов и Георги Иванчев, които все още са в ареста, са основните обвиняеми. Собственикът на "4You" - Божидар Георгиев е под "домашен арест". 

Часове след инцидента от държавното обвинение съобщиха: Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Несебър е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за палежа на питейното заведение. 

До момента са извършени два огледа на местопроизшествието и разпити на свидетели. Установява се имало ли е застрашени хора от настъпилия пожар. Ще бъде назначена и  пожаро-техническа експертиза, която да установи причините за възникването на пожара и размера на причинените щети.