Горан Горанов
Горан Горанов / Снимка: Архив
„Държавното обвинение в Бургас е събрало девет тома по случая, а обвинен няма. Ще разследва ли или ще прави библиотека”, пита юрист
Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от магистратите в Бургас разследването за смъртта на Горан Горанов. Това съобщи адвокатът Захари Кирилов. Припомняме, че Горан загина в изолирана килия в затвора на 25 март т.г. По думите на Кирилов, ангажиран от семейството на покойника, лишеният от свобода е загинал след като пара под високо налягане е избила от изкъртена парна инсталация зад решетките, а Горанов е издъхнал в адски мъки, като надзирателите изобщо не са се намесили.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на Горан, но девет месеца разследването боксува, а обвиняем и до момента няма.
„Прокуратурата е събрала девет тома материали, а отговор по ключови въпроси няма. Библиотека ли ще прави държавното обвинение или ще разследва?”, риторично попита адвокат Кирилов.

В момента папките по случая са на бюрото на обвинител №1 на Републиката. Цацаров ще се запознае в детайли с хода на извършените следствени действия и се очаква да върне делото в Бургас с конкретни указания.