птичи грип
птичи грип / Община Горна Оряховица
Причина за заседанието е случай на констатирано огнище на птичи грип преди почти два месеца. Инфлуенца по птиците е открита в стралджанското село Правдино в края на ноември, като това е 27-то огнище на болестта, констатирано от инспекторите у нас през миналата година. 
 
„Председателят на комисията в Несебър – г-жа Красимира Мандулева откри заседанието и запозна присъстващите членове със съдържанието на заповедта на областния управител“, пишат в съобщение до медиите от пресцентъра на община Несебър.

От своя страна, става ясно от информацията, д-р Тодор Нанчев, главен инспектор и официален ветеринарен лекар за Община Несебър и член на същата комисия, разяснил каква е основната клинична картина на болестта, начините на разпространение, механизмите на предаване и мерките, които трябва да се предприемат за сигурността и ограничаване на разпространението на заболяването.

От администрацията на морската община не уточняват какви са предприетите превантивни мерки за недопускане разпространение на болестта в Несебърско и какви са решенията от заседанието на комисията.