Екзекуторът на Костов в затворническа болница в София
Екзекуторът на Костов в затворническа болница в София / снимка, .viapontika.com

Бургаски окръжен съд отхвърли искането за "домашен арест" на подсъдимия Димитър Димитров. На 15 ноември т.г. той застреля с девет куршума от упор 32-годишният наркодилър Иван Попов по прякор Костов. Защитата на 35-годишния убиец настояваше за по-леката мярка предвид, че той е на животоспасяваща терапия, след трансплантация на бъбрек. Според авдокат Благой Потеров, дори лека настинка би могла да се окаже фатална за Димитров. 
Магистратите постановиха той да бъде откаран до специализираната затворническа болница в София, където да му бъде оказана необходимата медицинска помощ.
След убийството на осъдения за организиране на група за разпространение на наркотици Костов, екзекуторът му беше приет по спешност в отделението по Хемодиализа на Бургаската болница. Тогава състоянието му беше критично. По-късно Димитров беше транспортиран в ареста, където се е налагало непрестанно да пристигат екипи на спешна помощ.
Според прокуратурата в ареста има гарантирани възможности за медицинско обслужване на задържаните. Затова оттам поискаха да се потвърди най-строгата мярка за неотклонение.
Сега с разпореждане на Окръжния съд, Димитов ще бъде под постоянно лекарско наблюдение в затворническата болница в столицата.