Катастрофа на автобуси
94095
Катастрофа на автобуси
  • Катастрофа на автобуси
Трима души са пострадали при тежка катастрофа между два автобуса по пътя Бургас - Созопол в района на военноморска база „Атия“. Опасност за живота на пострадалите няма.

Около 9.30 часа на пътя Бургас-Созопол са се ударили два автобуса с бургаска регистрация. Единият от автобусите е превозвал чужди туристи, които трябвало да пристигнат на почивка в село Лозенец. По последни данни, с които разполагат от МВР, едното возило е застигнало другото и се блъснало в него без спирачен път.
 

При удара е пострадал шофьорът на единия автобус, който е със скъсани сухожилия в ортопедичното отделение на бургаската болница. Пострадали са и двама туристи – словак и чехкиня, отбeлязва NOVA. 57-годишният словашки турист ще остане в отделението по хирургия в болницата в Бургас. Чешката туристка е била прегледан в лечебното заведение и освободена.


Вследствие на инцидента се образуваха колони от автомобили на пътя. Движение от Бургас в посока Черноморец и Созопол бе затворено. Преди село Маринка движението се отбива от полицейски екипи през Марника-Крушевец-Ясна поляна-Приморско