ДСБ отича! Д-р Георги Митев: Няма да участвам в тази игра
ДСБ отича! Д-р Георги Митев: Няма да участвам в тази игра / netinfo
ДСБ отича. Д-р Георги Митев: Няма да участвам в тази игра
92286
ДСБ отича. Д-р Георги Митев: Няма да участвам в тази игра
  • ДСБ отича. Д-р Георги Митев: Няма да участвам в тази игра

Областният координатор на ДСБ в Бургас д-р Георги Митев подава оставка от партията. Мотивите - непреодолими различия с политическото ръководство. Това заяви самият Митев пред „Дарик"- Бургас. Решението му бе изненадващо и дойде само два дни преди официалната визита на лидера на ДСБ Радан Кънев в Бургас.

Той пристига в неделя, за да представи собствения си проект вдясно - „Нова Република". Готовност да последват д-р Митев в решението му да напусне ДСБ са заявили и други областни координатори в страната. Митев обаче все пак уточни, че не желае той да стои в основата на разделение в дясното политическо пространство.

По думите му в понеделник ще стане ясно къде и колко членове ще напуснат Демократи за силна България.

„Подаваме оставка не само като ръководство, а и като членство в ДСБ. Не на шега. Като виждам последните изявления на централното ръководство и с учредяването на „Нова Република" имам чувството, че така или иначе ДСБ отича. Подменя се не само като абревиатура, а и като съдържание", каза пред „Дарик"- Бургас д-р Митев.

Той остава в Реформаторския блок. Смята, че и мястото на ДСБ също е в блока, или поне на тази част която споделя мнението му.

"Новият проект на Радан Кънев е подмяна на партията. ДСБ спира да съществува", категоричен бе той", каза Митев и допълни: „Сега виждаме един механизъм на саморазрушение. Не искам да бъдат част от това. Искам да се разгранича от спорове за автентичност - който е по-син, по-силен, по-по-най. Д-р Митев обяви, че не иска да влиза в задочни диалози с Радан Кънев за мотивите и причините за последните му действия. „Дали са лични, междуличностни, политически или други... вероятно от всичко по -малко. Най-лесно е да не бъдеш някъде е казал Чърчил. Ако Радан спазва логиката, че не можем да надделеем личност или идея, няма да бъдем там. Не съм привърженик на тази психика", заяви още областният координатор на ДСБ.

Той подчерта, че досега е успявал да укроти центробежните сили в партията. „Удържал съм разцеплението, но нещото което не мога да направя е, ако това ми бъде предложено отвън", каза той.

Още от д-р Митев, чуйте в звуковия файл: