Ивайло Дражев
Ивайло Дражев / Снимка: Лалка Димитрова
Бизнесменът и бивш футболен бос Ивайло Дражев излиза като независим кандидат за кмет на Бургас на изборите на есен със заявката за безплатна "синя зона", поне 30% по-ниски местни данъци и такси и за "противодействие на негласните договорки между различните политически партии за фаворизацията на един, единствен претендент". 

Днес той официално заяви намерението си да се включи в надпреварата за местния вот. И обяви, че ще се яви като независим кандидат, контрапункт на привидно опозиционните политически партии, превърнали се в креатура на властта. „С представените до момента листи за кандидати за кмет и общински съветници, изборите в Бургас приличат на уговорен мач в подкрепа на Димитър Николов. Искам ясно да заявя, този мач вече ще си има опозиция“, каза Дражев. 

Той не спести критиките си към местната организация на БСП, която преди месец категорично се разграничи от бившия футболен бос. Дражев в прав тест обяви, че „партията в Бургас е дадена на концесия на Димитър Николов“. По думите му, не е достойно „трима от БСП, които се храниха от ръката ми, сега да ме оценяват по морал“. Кандидатът за кмет ще настоява за ревизия на национално ниво, но уточни, че ако БСП все пак му подаде ръка, няма да я отхвърли. 

"Аз съм дал съгласието си да бъда независим кандидат за кмет подкрепен от БСП и ако на националната конференция на партията има промяна на решението, взето от местната структура, аз ще участвам", заяви Дражев.

Той ще е и водач на листа за общински съветници и подчерта, че в нея ще са кореняк бургазлии, за които знае, че са „честни, отговорни, цял ден бягат в полза на обществения интерес, а не на заплатата и далаверите в общината“.

Чуйте повече в звуковия файл: