/ Дарик-Бургас

На 13 и 14 февруари Бургас ще домакинства Национална среща на ръководители на социални услуги по темата "Нормативно определени изисквания по прилагане промените в Закона за социално подпомагане през 2018 г. при предоставяне на социалните услуги".

Участие в нея ще вземат над 100 делегати - зам.-кметове, ръководители на социални услуги, експерти и представители на общините Средец, Созопол, Поморие, Несебър, Търговище, Варна, Белене, Силистра, Стражица, Карнобат, Лясковец, Свищов, Стражица, Габрово, Харманли, Добрич, Русе, Елхово, Дулово, Сливен, Ямбол и Бургас.

Форумът се организирана от Община Бургас, съвместно с Национален Алианс за Социална Отговорност /НАСО/. Събитията в него ще се проведат на 13.02.2018 г. /вторник/ в залата на местния парламент в Културен дом на нефтохимика, ет. 2, от 13.00 до 17.00 часа, както и на 14 февруари от 9.30 до 12.00 часа - работно посещение в социални услуги, предоставяни от Община Бургас, с цел обмяна на опит и добри практики.

Срещите се организират с участието на експерти от Агенция за Социално Подпомагане - София, като лектори ще бъдат  Николина Иванова - началник на Отдел "Социални услуги за пълнолетни лица" към Главна дирекция "Социално подпомагане", и Таня Първанова - главен експерт в отдел "Социални услуги за деца".

Форума ще открият д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет "Здравеопазване, социални дейности и спорт" в Община Бургас и Костантин Луков - председател на Общински съвет-Бургас. Приветствие ще поднесе и Георги Георгиев - председател на Национален Алианс за Социална Отговорност.