/ Пресцентър Община Бургас

Днес ще се проведе плувният маратон от остров Света Анастасия до Моста в Морската градина. Всички записали се ще преминат предварителен медицински преглед от 7.30 часа до Морска гара.

Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За 16- и 17-годишните трябва задължително съгласието и подпис на единият от родителите.

Всеки участник трябва да представи личната си карта, декларация по образец и свидетелство за преглед или да му се извърши такъв днес. В 7.30 часа на Магазия 1 предстои регистрация, инструктаж и транспортиране до острова.

Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието от о-в Света Анастасия до Мостика може да бъде преплувано в свободно избран стил.

Не се разрешава използването на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ отвън. Времето за финиширане е фиксирано на 1 час, а финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста.

С оглед безопасността на състезателите ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще ги придружава по целия маршрут. Класирането е до 10-то място, отделно за мъже и за жени.

Класиралите се в двете категории ще получат парични награди: 1 място - 700 , 2 място - 500 лв., 3 място - 350, 4 място - 250, 5 място - 200 лв., 6 място - 150, 7 място - 125, 8 място - 100, 9 място - 75, 10 място - 50 лева.