Снимка: Дарик
Снимка: Дарик
„Единственото постоянно нещо на този свят е промяната. И ако ние в движението си напред и  сме направили една крачка с десния крак, то сега е дошло време да направим крачка с левия. Иначе подскачаме на куц крак“- Така пред репортер на Дарик – Бургас народният представител от БСП Димитър Стоянов илюстрира очакванията на левицата за промяна в политическото статукво на предстоящите избори за местна власт.
 
След 6-часова общинска конференция през уикенда, на която червените гласуваха номинацията на БСП за кмет , 253-мата делегати избраха кандидатурата на Николай Тишев, пред тази на Димитър Стоянов.

„Моята основна цел беше да посоча друго виждане за развитието на Бургас, така че делегатите на конференцията да имат възможност за избор. От едната страна застана младостта и хъса, от другата - мъдростта и опита. Живеем в свят на борба на противоположностите. Умението в това е да се намери начин как противоположностите да се движат напред и да работят в синхрон“, заяви Стоянов.

По думите му, евровотът е показал малка дистанция между БСП и ГЕРБ, която би могла да бъде преодоляна при една добра политическа кампания. Изключително важно е, казва народният представител, е левицата да успее да мобилизира не само актива, но и привържениците извън партията, които да внесат прилив на нови гласове.