Делото Гранити пак в съда, вдовицата на бизнесмена оттегли иск за 600 хил. лв.
Делото Гранити пак в съда, вдовицата на бизнесмена оттегли иск за 600 хил. лв. / Дарик Бургас

Вдовицата на собственика на "Гранити" Стоян Стоянов, с който тя живееше на семейни начала, оттегли исковете срещу обвиняемите за убийството на бизнесмена за парични обезщетения.

Мария Милкова в качеството си на граждански ищец и майка на дъщерята на убития бизнесмен - Стеяна Стоянова, е оттеглила искове, възлизащи на 600 хил. лв. В декларация тя оттегля и пълномощията си от двамата защитници, които я представляват - адв. Куманова и адв. Трифонова. 
Тя се яви за първи път днес в съда, на седмото заседание и пред журналисти заяви, че не й е оказван натиск за взетото решение.

Днес бе разпитан свидетелят Жельо Демирев, който се оказа лежал в затвора с двама от подсъдимите по делото-Манол Хаджиев, сочен за физическия извършител на убийството на бизнесмена и Стоян Аврейския.

Припомняме, че през октомври 2012 година то отново зацикли, след като адвокатите на петимата подсъдими поискаха отвод на целия съдебен състав. Съдия Захарин Захариев обаче реши да не даде отвод на съдийския състав.

Делото за убийството на бургаския бизнесмен влезе в съдебна фаза преди повече от 2 години, но от тогава до сега бе връщано пет пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. По него обвинения за убийството на Стоянов са повдигнати на Стоян Петров, Станислав Михайлов, Галин Костов, Стоян Колев и Нено Стоянов. Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов е в неизвестност от три години. Смятаният за физически извършител Манол Хаджиев по-късно също беше убит.