/ 24 часа
Екип от столични специалисти, начело с доайена в протезирането Димитър Ненчовски, пристигна в Бургас на 8 януари, за да вземе проби за протезите на 21-годишната Антония Спасова. Медиците са тук благодарение на сдружение „Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”. Информацията съобщава „24 часа”.

Два месеца след отчаяния опит да сложи край на живота си, скачайки пред влак в Бургас, Антония Спасова се чувства много по-уверена, с огромно желание да води отново пълноценен живот.

Въпреки тежката си съдба Тони посрещна специалистите с усмивка, обнадеждена, че скоро ще дойде моментът, в който пак ще стъпи на крака.

Протезите ще са готови след 2 седмици, уточниха столичните експерти.

След това Тони ще трябва да премине през труден период на адаптация. Първият етап ще бъде в отделението по рехабилитация към УМБАЛ-Бургас. Едва когато младото момиче свикне с новите си крака, ще замине на специална рехабилитация в София, обясниха от сдружението.

Междувременно по идея на депутата Диана Саватева, която е част от кампанията на в. "24 часа" "Да помогнем на Тони да стъпи в живота с нови крака", Антония започва да изработва мартенички и бижута, които ще се продават на специален щанд в центъра на Бургас. Така самата Тони ще си помогне в набирането на средства за лечение и възстановяване.

IBAN: BG30SOMB91301010002908
BIC:SOMBBGSF
Общинска банка АД

При превеждане на сумата трябва да се отбележи, че основание за превода е лечение на Антония Спасова Чикова