Иконата е изографисана в Света Гора през 1893 г. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната.
Иконата е изографисана в Света Гора през 1893 г. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната. / Снимки: Лалка Димитрова
Света Богородица „Скоропослушница” е в храм „Св. св. Кирил и Методий”
Нека помогне на повече хора
97243
Нека помогне на повече хора
  • Нека помогне на повече хора
Десетки вярващи посрещнаха днес чудотворната икона на  Света Богородица „Скоропослушница” в Бургас. Тя бе предадена от украински монаси и внесена на ръце в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий” от отец Петър и отец Емилиан под звън от камбани. 

Иконата е копие и е изографисана в Света Гора през 1893 г. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната икона. През 1915 година това точно копие на иконата е била подарена на църквата "Св. Александър Невски" в гр. Ананиев- Украйна.

икона
netinfo

Иконата на Света Богородица "Скоропослушница" помага при необходимост от незабавна помощ за оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, за забременяване и благополучно раждане и др.
Светинята ще е изложена за поклонение в храм „Св. св. Кирил и Методий” в Бургас до 9 май. След това ще бъде в Созопол.

икона
netinfo

„Нека Бог чуе вашите молитви. Защото тези чудеса стават за слава Божия, за утвърждаване на православната вяра. Живеем в трудни времена, с много изпитания. Нека тази икона бъде за духовна полза на всички нас, на целия град, на вашите семейства”, каза отец Петър пред миряните.

Чуйте какво още сподели отец Петър, минути след вечернята: