Чанка Коралска
Чанка Коралска / БТА
Чанка Коралска е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет на община Бургас.

До назначаването на Коралска на този пост се стигна, след като досегашният кмет на крайморската община Димитър Николов стана водач на листата на ГЕРБ- СДС за Втори многомандатен избирателен район-Бургас за предстоящите парламентарни избори, съобщава кореспондентът на БТА в Бургас Галя Тенева.

Досега инж. Коралска бе заместник-кмет на община Бургас с ресор "Строителство, инвестиции и регионално развитие". Тя ще управлява общината, докато Димитър Николов води предизборната кампания. За назначаването ѝ на новата длъжност е издадена заповед.

Инж. Чанка Коралска е дългогодишен служител в Община Бургас. Била е директор на дирекция "Строителство". Отговаряла е за управлението и координацията на дейностите, свързани с възлагането и реализацията на обектите от Капиталовата програма на Община Бургас. Това става известно от официалната страница на Община Бургас. Инж. Коралска е завършила Техникум по архитектура и строителство, а впоследствие Висшия институт по архитектура и строителство в София. Има специализация по "Европейска административна практика" в Бургаския свободен университет.

Чанка Коралска е ръководила изпълнението на проекти по програмите ФАР, САПАРД и Оперативната програма "Регионално развитие 2007-2013".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Галя Тенева/БТА