/ Община Созопол
Официална среща на Алианса и Световната банка, посветена на „Ролята на туризма за ликвидиране на бедността“, ще се проведе в замъка „Влюбени във вятъра“ край Равадиново, съобщават от пресслужбата на Община Созопол.

Изграждат спортна площадка за 90 000 лева в Созопол

Кандидатурата на туристическата атракция, както за участие в проекта, така и за домакинство, е била одобрена по време на редовната среща в Ница на 4 април тази година. В присъствието на посланици, официални лица и над 40 лидери на международни туристически организации Президентът на организацията Дуейн Кианг изрази лично своята благодарност. Предстои заснемането на специален филм за туристическите дестинации у нас.

Ново футболно игрище в Созопол

След завоюването на Златен приз на ITB China Шанхай, участието в Световният инвестиционен форум в Макао, замъкът се включи в последващите инициативи на интегриране ЕС и Китай за обединяване на усилията в областта на туризма.

Така участията във форумите във Венеция, София и Варна засилиха интереса към региона и България не само на туристически фирми и организации, но и на инвеститорски компании от Азия, посочват от пресслужбата на Община Созопол.