Бургазлията Марк Славов донесе бронз от Балканиадата
Бургазлията Марк Славов донесе бронз от Балканиадата / www.atletikabg.com

Двадесет и една годишният бургазлия се класира трети в дисциплината „хвърляне на копие” на Балканиадата в словенския град Веления. Силната му конкуренция беше от състезатели от Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Румъния, Хърватска и Словения.

Марк заби копието на 70,34 метра, поставяйки нов личен рекорд. Най-доброто му постижение досега е 67,31 метра, но на тренировки е правил успешни опити и на 76,78 метра. Първото място отиде при Босна и Херцеговина, следвани от Словения.

Парадоксално, до преди няколко месеца лекоатлетът дори нямал подходящ уред, с който да тренира и използвал копие отпреди 30 години. От март се готви с чисто нов уред, закупен от същите хора, които му помагат през годината.

Марк Славов е най-младият спортист, намерил място във Вечната ранглиста за най-добри постижения в леката атлетика, която датира от 1984 година.  В своята дисциплина бургазлията е на 10-а позиция.

Следващото му състезание е в Балчик този уикенд. А голямата цел е Европейското първенство, което догодина ще се проведе в Холандия.