Бургазлии 50/50 за подземната улица до Гъбката
Бургазлии 50/50 за подземната улица до Гъбката / Веселин Максимов
Новата подземна улица още не е на дневен ред
84194
Новата подземна улица още не е на дневен ред
  • Новата подземна улица още не е на дневен ред

„Новата подземна улица, която ще осигури пешеходна зона между булевард „Богориди" и входа на Морската градина все още не е на дневен ред". Това съобщи кметът Димитър Николов в студиото на Дарик Бургас. Проектът е готов, но все още няма да започне същинската работа, уточни градоначалникът, въпреки, че вече е налице и сериозно проучване за мнението на гражданите, направено на интернет страницата на Общинска администрация.

В момента резултатите от него са разделени точно наполовина. Едната част от далите глас „против" се аргументират, че така ще бъде развален духа на Стария Бургас, запомен от романтичното минало. Другата половина са предимно млади хора, които смятат, че когато подземната улица започне работа, ще се намалят вредните емисии от преминаващите автомобили, ще се намали стреса и ограничат конфликтите на това място.

„Няма да започнем работа по проект, който ще разделя гражданите", категоричен беше Николов. Той обяви, че е напълно готова идеята за пълна реконструкция на следващата част от „Александровска", зад площад „Тройката", до РИОКОЗ. Приоритет, обаче, ще бъде благоустройството на „Богориди", тъй като подземните комуникации там са в плачевно състояние и не са ремонтирани близо 40 години.