„Аутомотив Клъстер България” ще помага на Бургас за привличането на инвеститори
„Аутомотив Клъстер България” ще помага на Бургас за привличането на инвеститори / netinfo

Община Бургас и "Аутомотив Клъстер България" ще си сътрудничат в популяризирането на града и неговите индустриални зони като подходящо място за инвестиции в сферата на автомобилното производство.

За тази цел кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на клъстера Любомир Станиславов подписаха специален меморандум. На срещата присъстваха още Златина Георгиева - председател на съвета на директорите в Индустриален и логистичен парк - Бургас, както и неговият ръководител Стамен Стамов.

Страните ще насочат усилията си към привличане на местни и чуждестранни инвеститори, прилагане на съвременни техники за проектиране и изграждане на индустриални обекти, инфраструктурни проекти, развитие на градските индустриални зони в унисон със съвременните изисквания за реализиране на повече и по-мащабни бизнес възможности.

Директорът на "Аутомотив Клъстер България" пое ангажимент за пълноценно сътрудничество и подходящо презентиране на потенциала на Бургас. От своя страна кметът Николов гарантира бързи услуги и максимално облекчено административно обслужване на потенциалните инвеститори.