Цветана Манева е патрон на първия фестивал
Цветана Манева е патрон на първия фестивал / Пресцентър Община Бургас

Бургас вече има нов „Порт Прим Арт Фест“. Той ще се проведе от 9 до 14 октомври на различни места в града, а патрон на първото му издание е популярната и обичана актриса Цветана Манева

Организатори и домакини на шестдневния културен форум са Община Бургас, Гранд хотел и СПА Приморец. Негов творчески директор ще бъде художникът Стефан Божков.

След три години Central Park ще осигури до 5 000 работни места

Стартът е на 9 октомври,  с представяне на филма "Парчета живот" на Георги Тошев за Цветана Манева. Премиерата за Бургас ще се проведе в Магазия 1 с начален час 18:00. Входът е свободен.

На същия ден, от 20:00 часа, в Гранд хотел и СПА Приморец ще стартира "Кино и вино" с Веселин Савов. Темата, която е творчеството на Франсис Форд Копола и популярната му трилогия "Кръстникът".

На 10 октомври от 17:00 часа в Магазия 1 ще бъде открита изложба на римски гладиаторски шлемове, дело на скулптора Васко Ернст Бърдаров и дизайнерите Лилия Колева-Бърдарова и Емилиян Бонев.


Ремонтират градини, училища и университети с пари от ОП "Региони в растеж"

Час по-късно, в 18:00 часа, в Културен център "Морско казино", Бургас, ще се състои премиерата на филма на Георги Тошев "Кристо в Япония". Входът и за нея е свободен.

На 11 октомври, сряда, от 17:30 часа в Експо център Флора поетът Васил Балев ще представи своята книга "Стихотворения", а поетесата и журналистка Белослава Димитрова – стихосбирката си „Дивата природа".

От 20:00 часа в Гранд хотел и СПА Приморец ще се излъчи радиотеатърът на сценариста Силвия Чолева и режисьора Снежина Колева "Името, твоето име", в изпълнение на Цветана Манева.

Финалният ден на Порт Прим Арт Фест е събота, 14 октомври. Цялата програма по дати и часове можете да прочетете на https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/32377