Строежът на Central Park започна днес
Строежът на Central Park започна днес / Дарик Бургас
Адвокат Багдев и заместник-кмет Коралска
94648
Адвокат Багдев и заместник-кмет Коралска
  • Адвокат Багдев и заместник-кмет Коралска

Комплекс “Central Park” ще бъде изграден за три години в Бургас. Проектът предвижда 690 апартамента и офис площи с до 5 000 работни места, на общо 35 декара, стана ясно на първата копка, която направиха днес заместник-кметът по строителството Чанка Коралска и адвокат Мартин Богдев, представител на инвеститора.
 

с
netinfo


Инвестицията в новия квартал е 60 000 000 евро. Освен три жилищни и три офис сгради, той ще включва конгресен център, ботаническа градина, дзен градина, фитнес и СПА център, търговски обекти, няколко ресторанта донесена от Изток растителност и площад с фонтан-огледало. Той ще се намира срещу бъдещия плувен басейн в комплекс „Славейков“.
 

с
netinfo


“Central Park” е проектиран като изключително „зелен“, с над 7 000 квадратни метра растителност, 7 000 квадратни метра соларни панели, слънчева енергия, която ще се използва за захранване на общите му части, отопление, осветление и напояване на ботаническата градина, соларни лампи по алеите и пречиствателна система за дъждовната вода.
 

с
netinfo


Трите бизнес сгради ще предлагат 51 000 квадратни метра офиси, амбицията е комплексът да бъде иновативна екосистема, която е предпочитана месторабота и дам за IT и аутсорсинг компании, предоставяща комфортна среда за работа на до 5 000 специалисти.
 

с
netinfo


Звук: Адвокат Мартин Богдев и заместник-кмет Чанка Коралска