Бургас с нови възможности за бизнес с Къркларели
Бургас с нови възможности за бизнес с Къркларели / netinfo

Областният управител на Бургас Павел Маринов, придружаван от генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол, направи своето първо официално посещение в Къркларели. Посещението е по покана на областния управител на Къркларели Мустафа Яман. В състава на българската делегация бяха включени и заместник-областният управител Юсеин Мехмед, както и главният секретар на Областна администрация Севим Неджатиева.

Двамата областни управители подробно обсъдиха състоянието и перспективите на взаимното сътрудничество между двете териториални общности. В разговора специално внимание беше отделено на подобряване на транспортните коридори между двете области, както и подобряване на митническото обслужване по границата. Анализиран беше ходът на изпълнението на различни общи проекти в областта на трансграничното сътрудничество. Обсъдени бяха нови възможности за икономическо партньорство, както между отделни стопански субекти, така и между настоящи и бъдещи инвеститори.

Павел Маринов прояви специален интерес към реда на юридическо конституиране, инвестиране и цялостно функциониране на изградените в област Къркларели индустриални зони, чрез които държавата подпомага местния бизнес, ангажиран с изпълнение на амбициозна стопанска програма.