Ново споразумение за сътрудничество подписаха в Областната управа председателя на Търговско-индустриалната камара - Бургас кап. Жорж Дерелиев и Сонер Ълък от Търговско-промишлената палата в Къркларели.
Ново споразумение за сътрудничество подписаха в Областната управа председателя на Търговско-индустриалната камара - Бургас кап. Жорж Дерелиев и Сонер Ълък от Търговско-промишлената палата в Къркларели. / Снимки: Лалка Димитрова

Бизнесът в Турция е готов да засили инвестициите си у нас: Крупни предприемачи в областта на жилищното строителство, търговията с бижута, производство на хлебни изделия и облекла от Къркларели пристигнаха днес в Бургас по покана на Тъгровско индустриалната камара, която заедно с местната власт подаде ръка, за да се обсъдят възможностите за допълнителни инвестиции и нови хоризонти.

”Със спада в котировките на лирата, Турция преминава през икономическа криза. В България може да се направи нещо повече в търговията”- С тези думи се обърна към ръководството на Търговско-промишлената палата Сонер Ълък, председател на Търговско промишлената палата в Къркларели минути преди, заедно с председателя на Индустриалната камара в Бургас кап. Жорж Дерелиев, да подпишат ново споразумение за сътрудничество между двете съсловни организации.

Търговско индустриална камара Бургас
netinfo

На срещата присъстваха и зам.- областният управител Владимир Крумов, който декларира и готовността на държавата да подкрепи съвместни проекти и зам.- кметът на Бургас Красимир Стойчев, по чиято инициатива бизнесделегацията ще се запознае обстойно с перспективите на Индустриалния и логистичен парк в града.

Търговско индустриална камара Бургас
netinfo

„Целта ни е да оживим нашето сътрудничество с Къркарели. И сме на прав път. Новите икономически условия, изискват и ново споразумение между двете организации към днешна дата. Идеята ни е да се увеличат съвместните инициативи, за да се реализират и успешни проекти, включително и с европейски средства. Споразумените е отворено, винаги може да се допълва и освежава с нови идеи”, заяви изпълнителният директор на Търговско индустриалната камара Витка Вълчева.

Търговско индустриална камара Бургас
netinfo

„Нямаме съмнение, че Търговската палата на Къркларели ще даде своя дан за съвместното сътрудничество”, заяви Генералният консул на Турция в Бургас Нурай Еньонтепе. Дипломатът бе специален гост на форума.

Търговско индустриална камара Бургас
netinfo

Представителите на турската делегация се обърнаха и към българските бизнесмени. „Искам да поканя в предприемачите в България в Къркларели, за да видим какво можем да направим- в сътрудничество и без бюрократически спънки, каквито гаранции Турция може да даде”, заяви Сонер Ълък .
Търговско индустриална камара Бургас
netinfo